Tuesday, December 28, 2010

Metropolen Liared

Igår hämtade vi upp svägerskan för möhippa. Visst, det är ett halvår kvar till giftermålet men man får passa på när hon är i trakten... Efter handling på ICA och fika på Torgstallet for vi mot Liared, närmare bestämt Lindås Spa. Jättemysigt hade vi det med ryggmassage, ansiktsmassage, fotbad och en ansiktsmask. Därefter bastade vi och badade ute i "bubbelkaret". Helt ljuvligt, ca -15 grader och alldeles tjockt med snö runtomkring :-)



När vi kände oss rena, fräscha och lite trötta for vi vidare mot mitt nya favoritställe, Gudbo. Där lagade vi mat och bodde över. Huset och omgivningarna är gudomligt vackra!










Friday, December 17, 2010

Kallbadhuset

Visst är det en reseblogg jag skriver... och i mil mätt är detta inte någon lång resa, kanske 0,3 mil... men gastronomisk en desto större resa! Bara promenaden ut till Kallbadhuset är vansinnigt vacker, upplyst åt alla håll. Till höger vårt gamla bostadsområde och till vänster "centrum".


Vi valde alla fyra den julinspirerade upplevelsemenyn med deras utvalda viner till. Förrätterna bestod av sill med janssonskum, lax med rökt hovmästarsås och kaneldoftande oxkind. Sillen smakade jag inte på. Har man fyllt 40 (och ett till) och hittills inte lärt sig äta det så förstår jag inte varför man ska försöka mer. Nä, jag har ALDRIG smakat det och kommer antagligen inte att göra det... Laxen var säkert också nästan rå men det ignorerade jag ;-). Oxkinden hade jag höga tankar om sedan jag sett halv 8 hos mig när ägaren till restaurangen på Iro bjöd på kokt oxkind. Kanske vad det geléklumparna av apelsin emellan som gjorde att det blev en liten konstig konsistens. Kunde inte bestämma om det var gott eller ej. Men upplägget var väldigt snyggt!


Till huvudrätt kunde man välja på fisk eller kött. Mia valde laken med färskpotatis och var väldigt nöjd med den. Jag, Per och Fredrik tog den iberiska filén och den var otroligt god. Ganska mycket smak, mmm...

Ingen middag utan efterrätt. Tre stycken närmare bestämt. En risgrynspudding med sorbet till, äggostskum med hjortronparfait och en varm dryck. Smakade väldigt bra det med. 
Vi valde deras vinpaket till allt detta vilket innebar ett gott vitt till förrätten, ett mycket fint rött från Italien till huvudrätten och ett dessertvin på slutet.

Det trevliga sällskapet!!

Sunday, December 5, 2010

Sightseeing


Efter den goda frukosten packade vi in oss och åkte mot färjan. Vi stannade till vid A. Hitlers sommarbostäder för stackars fabriksarbetare. 4 km byggnader med plats för 20-25000 personer! Helt obebott och förfallet!

Go'natt


Eftersom jag inte kan telefonblogga utan foto får väl colgate symbolisera slutet på dagen. Efter Stralsund bastade vi, precis som igår. Hotellet har en jättefin bastuavdelning med flera olika sorters bastu. Igår sänkte vi medelåldern rejält, idag fanns det några yngre par. Men fortfarande är det fullt med nakna russinmänniskor från Tyskland i bastun... Efter bastu och champagne gick vi 100 meter österut på strandpromenaden till en väldigt mysig restaurang. Fisk stod på min meny och den var fantastiskt gott tillagad. Lax, sej och en sort till låg på min tallrik. När vi kom tillbaka till Rugard hade russinmänniskorna förflyttat sig till baren och dansade till ett mkt dåligt tysk coverband som såg ut att höra hemma i forna öststaterna....Men en margaritha från baren slank ner ;-)

Saturday, December 4, 2010

Förfest

 
Snart dags att gå ut och äta men först lite champagne på rummet. Till det serverades det champagnetryfflar.

Stralsund


Julmarknaden i Stralsund har vi inte sett till men inne på Rostocker finns det tysk öl, gott!

Morgonpromenad


Vilken fin kust! Vi gick utmed strandpromenaden, så många vackra hotell... Kan se framför mig hur det ser ut på sommaren med så många fler gäster och den härliga stranden. Efter den turen sätt frukosten fint!

Middag



Gårdagskvällen tillbringade vi på en av hotellets restauranger. Men vi började i baren med finfina mojjitos... Sedan var det dags för gourmetrestaurangen. Riktig god och snygg mat fick vi. En lätt miss bara när Mats skulle beställa in efterrätten... Istället för bär i hallon och konjak fick vi hallonsnaps... Ja ja, den slank väl ner men det var kanske inte den bästa efterrätt jag 'ätit'...

Snart är julen här


Pyntat överallt. Vi har inte räknat hur många granar det finns men det är många... De går i lite olika färgställningar beroende på var de står. Ganska amerikanskt ;-)

Friday, December 3, 2010

Rugard


Sånt här fint välkomnande fick vi :-)

Trelleborg


Smarrig frukost på båten :-) Susanne och Mats hade "bakat" tidigt på morgonen ciabatta som de fyllde med mozzarella, salami och brie. Tur var väl det för cafeteriorna ombord hade inte det bästa sortimentet.
Om knappt 4 timmar är vi framme i Sassnitz.

Thursday, December 2, 2010

Genarp


Incheckat och klart på första hotellet i Genarp ;-). Det varnades för snöoväder i Skåneland men vägarna var fina. Väl framme serverades det nybakat surdegsbröd, kaffe och glögg. I morgon ringer klockan 5.00!

Monday, November 29, 2010

Binz

http://www.rugard-strandhotel.de/
 
På torsdag åker vi iväg på en minisemester tillsammans med våra vänner Mia, Fredrik, Susanne och Mats. Jag säger hela tiden att vi ska åka till Östtyskland men det känns ju som ett lite förlegat namn... Men på Rügen i TYSKLAND ligger orten Binz som är vårt mål.
Susanne och Mats har varit här flera gånger och då också bott på Rugard Strandhotel, den här gången ville de ha med oss. Jättetrevligt med ett litet avbrott i vardagen.

Jag och Per åker ner på torsdag efter jobbet och övernattar i Skåne hos S & M. Mia och Fredrik åker och lämnar av sina barn, också i Skåne men på annan ort, hos deras farmor och övernattar där. Sedan träffas vi i Trelleborg på fredag morgon, kl. 7.45 går färjan och vi hoppas på en lugn överfart. Med tanke på hur vädret är nu med både mycket snö och blåst är väl inte det säkert... spypåsar i handväskan ;-)

Sunday, October 17, 2010

Snart hemma...

 

Sitter på Heathrow i mina NYA dr Martens som jag shoppade igår :-D Jättesköna! Hittade Hunter gummistövlar på flera ställen men inga röda låga... Väldigt bra pris annars... Nu kommer jag flyga via Köpenhamn medan Per flyger direkt till gbg... Men vi landar samtidigt... Varit en bra helg annars med mycket spring i affärer men inte mycket shopping... Men jag är nöjd med mina kängor! Musikalen var otroligt bra så jag är glad det fanns biljetter kvar. Då får vi börja se fram mot kommande resor :-) Två har vi på gång. I december blir det en tripp till Binz i Tyskland och i påsk åker vi till NYC. Bägge resorna tillsammans med goda vänner :-)

Hem igen

 
På väg i taxi till Heathrow för hemfärd. Helgen har gått fort, vi har gått mycket. Det känns i fötterna... Inte shoppat alls så mycket men jag är nöjd! Ovan är en triumfbåge, Marble Arch precis utanför hotellet.

Saturday, October 16, 2010

We will rock you

 
Paus på Dominion. "We will rock you", grymt bra! Musikalen utspelar sig i framtiden då de som vill utöva musik inte har det så lätt. Handlingen var enkel, det absolut bästa var Queens musik, så bra!! Vi hade ett par verkliga fans precis bredvid oss...

The Cumberland


Tillbaka till hotellet för att vila fötterna en kort stund innan vi ska ut igen. Hotellet ligger perfekt vid Hyde park precis intill Oxford Street. Väldigt snyggt hotell :-)

Starbucks

 

En välförtjänt kaffepaus...

Hotellfrukost

 

Finns det något bättre än frukost på hotell? Jag är ganska konservativ, tog yougurt med special-K och rostade mackor men slog även till på scrambled egg :-) Det härliga med sådana här frukostar är ju att man slipper duka fram och av. Man kan bara njuta...

Picadilly Circus by night


The Criteron


Åt middag med övriga från LF på Criterion på Picadilly. Jättegod mat och goda drycker. Fin kalv till huvudrätt, mozzarella till förrätt och en god efterrätt:-) Och dessutom fick vi rosa champagne, vitt vin till förrätten och ett suveränt rött till kalven. Tyvärr blev korten tagna inomhus inte alls bra, men det var ett otroligt vackert ställe med guldmosaik i taket, snygga lampor och fina möbler.

 

Friday, October 15, 2010

Gatwick express

 

Sitter på tåget till Victoria station och kollar lite i min nyinköpta bok. Tur jag köpte den. Annars hade jag nog inte upptäckt att jag glömt mitt visakort i en butik på Landvetter där jag köpte en tandborste...

Pinsamt värre...

 

Gick igenom säkerhetskontrollen. Blev stoppad. -Jaha är det här din väska? -Ja det stämmer. -Du har en kniv med dig! Nej, vad är detta? Men det stämde, något multiverktyg som jag inte lagt i. Antagligen kommer någon i familjen att sakna den men numera ligger den bland soporna på landvetter.

Sen kunde jag sætta mig och njuta av en smørgås med kaffe =D

Thursday, October 14, 2010

Färdigpackad?

 

Ha, där ser ni som tror att jag bara kan packa tungt att så inte är fallet! Har bara ett handbagage med. I och för sig skulle Per ta med ett ytterplagg och ett par stövlar i onsdags när han åkte. Och det lyckades nästan... Tur att jag hittade påsen med min ENA stövel i kvar i sovrummet!

Monday, October 11, 2010

London, here I come :-)




Nu är biljetterna utskrivna och klara, yippie. På fredag eftermiddag bär det av mot London... Per åker dit redan på onsdag morgon för lite styrelsemöten och så har vi helgen för shopping, god mat och kanske någon bra musikal. Jag är väldigt sugen på att se "We will rock you" eller vad den kan heta. Baserad på Queens låtar iaf.


Jag har inte varit i London på flera år, sist var säkert 7-8 år sedan när min syster fortfarande bodde där. Mysigt ska det bli! Per har fått i uppdrag att leta reda på en Dr Martens-affär innan jag kommer. Vill ha kängor med 10-12 hål och inte bara med 8 som jag sett här. Vore kul att hitta nån jacka el dyl. Vet bara inte riktigt vad jag vill ha. Tänker också besöka Cos, H&M lite "finare" affär som inte finns i Sverige. Längtar...


Får väl dock hoppa över turistattraktioner (gör mig inget) och tunnelbanan... har ju stått en hel del om terroristhotet nu. Men taxi funkar fint ;-)

Saturday, September 25, 2010

Flygplatsen


Snygg bakgrund... Om en halvtimme lyfter vi... Hemma ligger UT och väntar på mig :-) Det har som alltid när vi är ute och reser ihop varit väldigt kul. Tyvärr var inte vädret det bästa, regn och moln blandat med sol. Men... att sällskapet är trevligt är mycket värt :-D

Den näst sista måltiden


För första gången tog vi en taxi till hamnen... Synd vi inte gjort det tidigare... Massa mysiga restauranger utmed strandpromenaden. Hittade en fräsch som serverade goda tapas. Nu är väskorna nästan packade, frukost 7.20 i morgon. 8.00 går bussen mot flygplatsen...