Saturday, April 15, 2017

Black River Gorges National park

Vi hyrde en taxi över dagen för att åka till nationalparken och vandra lite, och för att besöka ett romdestilleri. Chauffören stannade först till vid en vulkankrater, Trou aux Cerf. Den var grön och fin, låg på 550 möh.
Via vägen förbi en typisk turistfälla, ett miniskeppsbyggeri med en affär där man kunde köpa dessa meterlånga välgjorda skepp. Inte helt lätt att packa i resväskan...
Nästa stopp var nationalparken Black River där vi som tur var fick med chaufförens paraply eftersom det började duggregna lite. Vi vek av på en snitslad väg som skulle vara 4 km. Efter en stund blev det mer och mer gyttjigt. I början tassar man på tå för att inte smutsa ner skorna medan man i slutet glatt sjunker ner med hela foten, bara man kommer snabbt fram. Efter hand blev vägen en mycket smal stig med växtligheten tätt inpå oss. Skönt att veta att det inte finns några farliga djur på Mauritius! Emellanåt öste regnet ner och på sina ställen blev det ganska halt i leran. Vi fick i alla fall se ett vattenfall från ovan och kunde tvätta skorna där.
Vi funderade på om vi skulle vända om men bestämde oss för att fortsätta. Vägen/stigen blev inte bättre och ingen människa hade vi sett på hela tiden. Chauffören borde börja undra vart vi tagit vägen, vi sa att vi skulle vara borta 1,5 timme. Men vi kunde inte kontakta honom. Efter ytterligare vandring när stigen blev bredare och torr såg vi plötsligt några mauritier som plockade bär. Yippie. Vi var mycket nära vägen nu. Där liftade vi med några öbor men de släppte av oss vid fel ingång till parken. Men en kille med skolbuss som väntade på sin klass körde oss till rätt ställe så tre timmar senare var vi tillbaka hos vår taxi.

Efter en öl var, poolbad och skor tvättade i  badkaret var vi som nya människor igen!

No comments: