Monday, April 24, 2017

På svensk mark igen

Sitter på Arlanda och väntar på flyget till Landvetter. När man väl är på hemväg vill man vara hemma NU!

Resan har varit toppen men vädret var mer regnigt än förväntat. Å andra sidan har det varit varmt hela tiden, aldrig under 25 grader så långärmade kläder är överkurs. Däremot är dresscoden på hotellen långbyxor för männen. Kvinnor kan klä sig hur som helst...

Om man jämför Flic en Flac med Grand Baie var det sistnämnda klart bäst både vädermässigt och strandmässigt. Däremot var Hilton bättre på alla sätt och vis. Personalen på Mauricia kändes ganska oengagerad och både rum och mat var enklare.

Men det är en trevlig ö med vänlig befolkning. Människor med olika etnicitet och religion lever sida vid sida i största samförstånd. Definitivt ett resemål värt att besöka!

Saturday, April 22, 2017

Sommar, sol & bad

Näst sista dagen har bjudit på sol och värme, precis som föregående dagar. För tredje gången besökte vi Sunset för middag, mycket gott. Vår plan var att äta på Sauterelle, nr 1 på Tripadvisor i Grand Baie, men det var fullbokat. Men helt klart såg det väldigt trevligt ut!

Friday, April 21, 2017

Heldag vid Grand Baie

Vädret är blandat men ändrar sig snabbt i motsats till Flic en Flac. Spöregn efter frukost, uppehåll och trampbåtsåkande, spöregn en kort stund och sen sol igen...

Idag valde vi att äta på a' la carte-restaurangen och det var helt okej mat.

Thursday, April 20, 2017

Slappardag på beachen

Även om det är lite molnigt är solen framme mesta tiden och vattnet är underbart skönt! Vi gick in till byn sen eftermiddag, 5 minuters promenad, shoppade vatten och såg på båtar och solnedgång från Sunsets altan samtidigt som vi tog varsin Mojito. När vi sedan gick hem kom världens skur så vi hann bli dyngsura. Kvällens middag intog vi på Grill inne i byn. Bra betyg på Tripadvisor och det stämde.

Tuesday, April 18, 2017

Port Louis

Le Morgonen började fint med sol och bad. Sen började det mulna på och spöregna... Vår vanliga otur. Men vi tog en taxi in till Port Louis, huvudstad med 250.000 invånare. Jag hade spanat in en restaurang, Lambic, högst rankad på Tripadvisor. Det var en engelsk pubmiljö med många sorters öl att välja på. Helt okej mat.
Lite shopping på Le Caudan Waterfront, en klänning till mig och rom till Per. Sen var vi nöjda och for tillbaka.

Monday, April 17, 2017

Grand Baie

Sista frukosten på Hilton i Flic en Flac, taxin tog oss upp till Grand Baie, nästan längst norrut på ön.

De skiljde sig en hel del från varandra och det första intrycket var att Hilton är bättre än Mauricia Beachcomber som är ett lite enklare hotell. Däremot känns havet, stranden och vädret som bättre här uppe!

Grand Baie är en större by än Flic en Flac, dessutom gångavstånd. Vi har precis kommit tillbaka efter en pizza. Så nu hoppas vi på en solig morgondag!

Sista dagen på Hilton Resort

Man blir helt överlycklig när solen visar sig efter några molniga dagar, även om det mest är soldisigt. En lat dag på stranden med lite trampebåtskörning. Bra avslut med den perfekta Frozen Strawberry Daiquiri. Nu är vi strax på väg till Grand Baie lite norrut.

Saturday, April 15, 2017

Flic en flac

Det blev en helt mulen dag med ganska mycket regn på förmiddagen. Då hann vi med att sitta på altanen och läsa och dessutom gå igenom lite prylar inför min B-uppsats. Vid lunch åkte vi in till byn och lunchade. Därefter ett dopp i havet.

Utanför "vår" pool spände de igår upp ett stort partytält där det hölls ett tamilskt bröllop.

Stjärnklart ikväll så vi hoppas på en solig morgondag!

Black River Gorges National park

Vi hyrde en taxi över dagen för att åka till nationalparken och vandra lite, och för att besöka ett romdestilleri. Chauffören stannade först till vid en vulkankrater, Trou aux Cerf. Den var grön och fin, låg på 550 möh.
Via vägen förbi en typisk turistfälla, ett miniskeppsbyggeri med en affär där man kunde köpa dessa meterlånga välgjorda skepp. Inte helt lätt att packa i resväskan...
Nästa stopp var nationalparken Black River där vi som tur var fick med chaufförens paraply eftersom det började duggregna lite. Vi vek av på en snitslad väg som skulle vara 4 km. Efter en stund blev det mer och mer gyttjigt. I början tassar man på tå för att inte smutsa ner skorna medan man i slutet glatt sjunker ner med hela foten, bara man kommer snabbt fram. Efter hand blev vägen en mycket smal stig med växtligheten tätt inpå oss. Skönt att veta att det inte finns några farliga djur på Mauritius! Emellanåt öste regnet ner och på sina ställen blev det ganska halt i leran. Vi fick i alla fall se ett vattenfall från ovan och kunde tvätta skorna där.
Vi funderade på om vi skulle vända om men bestämde oss för att fortsätta. Vägen/stigen blev inte bättre och ingen människa hade vi sett på hela tiden. Chauffören borde börja undra vart vi tagit vägen, vi sa att vi skulle vara borta 1,5 timme. Men vi kunde inte kontakta honom. Efter ytterligare vandring när stigen blev bredare och torr såg vi plötsligt några mauritier som plockade bär. Yippie. Vi var mycket nära vägen nu. Där liftade vi med några öbor men de släppte av oss vid fel ingång till parken. Men en kille med skolbuss som väntade på sin klass körde oss till rätt ställe så tre timmar senare var vi tillbaka hos vår taxi.

Efter en öl var, poolbad och skor tvättade i  badkaret var vi som nya människor igen!