Sunday, November 1, 2009

Fort lauderdale hollywood airport


Har nu suttit här i drygt 2 timmar och det blir en timme till. Det är inte den roligaste flygplatsen, liten och bara en affär. Men med en bok, kaffe och lite kortspel kan man fördriva tiden. Det har iaf varit en väldigt bra semester :) Vår söta frukostvärdinna marion sa att det hade regnat i 14 dagar precis innan vi kom men vädret har varit helt perfekt. Alltid över 30 i luften och minst 25 i vattnet. Kul att vi kom till key west, det hade vi inte planerat och det var så bra. Det rekommenderar vi verkligen. B&B vi bodde på en natt var så mysigt. Men badet var klart bättre i fort lauderdale. Hotellet i F L hade ett bra läge men var i övrigt sådär men man tillbringar ju inte så mkt vaken tid där. Hade dock gärna sett någon mer alligator... Ska nu flyga via atlanta och amsterdam för att landa på landvetter vid 15.30.

God Morgon!

Har flyttat tillbaka klockan en timme, i Florida ligger de en vecka efter så nu skiljer det sex timmar igen. Nu är hon snart sju och Per sover fortfarande. Vi fick flytta fram vår utcheckning till 13.00. Det var ju fint eftersom flyget inte går förrän 17.30 så vi får några timmar på flygplatsen...

Innan det är dags att åka dit ska vi äta frukost, lämna tillbaka bilen och sen vara på stranden till klockan tolv.

Last night

Just hemkomna efter en trevlig eftermiddag/kväll i Fort Lauderdale. Såg massa fina gigantiska båtar,
det var båtshow i några dagar. Åt dessert på Cheesecake Factory (som vi åt på häromkvällen).
Jag hade varit ute efter en Key Lime Paj men här fanns en Key Lime Cheesecake, ruggigt god.
De andra tog en jordgubbsvariant.
 Shoppade lite och åt gott på H2O utmed strandpromenaden. Betydligt billigare än gårdagen men lika gott. Och öl att dricka ist för Sangria...

Per och Felix försöker nu checka in oss via nätet så vi kan få platser bredvid varandra,
det hade vi inte någon gång under hitresan.

Saturday, October 31, 2009

Beachen


Vad fort tiden går...näst sista dagen vid stranden : (. Om en stund åker vi in till de mer centrala
delarna av fort lauderdale.

Stooor sangria


Jamen visst stämmer det att allt är stort i det stora landet i väster...det gäller förutom min enorma sangria (25 $) även notan...störst än så länge...234 $ för tre! Men det var gott, en argentinsk grilltallrik med olika sorters kött att dela på oss tre. Nu ligger jag i sängen och väntar på när felix blandar de nya korten, dags för chicago:)

Miami beach


Idag hämtade vi vår nya hyrbil, en söt pt cruiser och drog efter förmiddagbadet till miami. Shoppat lite och nu har vi hamnat på miami beach.

Thursday, October 29, 2009

Squirrel


Såg en fin ekorre vid poolen i morse :). Har precis lunchat efter en härlig förmiddag vid stranden. Att det kan vara så härligt i havet, man kan ligga i hur länge som helst. Blivit en del freesbee i vågorna. Vi har hittat ett användningsområde för pers dyra peelingkräm, felix fjälliga rygg! Funkar fint.

Wednesday, October 28, 2009

Slappardag


Idag har vi haft det fullt upp. Stranden på förmiddagen och poolen på eftermiddagen...om de konstiga fläckarna på felix mage syns är det så det blir när man inte smörjer in sig ordentligt:)
Nu sitter jag här och sippar på en margaritha, om en stund ska vi ut och äta.




Fantsy Fest 2009 och smitning

Puh, magen står i fyra hörn efter middag på den grekiska tavernan, moussaka. Dessutom ett par Mythos till... det är vår lunchdryck när jag och mina vänner är i Grekland =).

Vi är tillbaka till Lauderdale by the see. Men festen som höll på i Key West med anledning av kläderna som bars är alltså Fantasy Fest och har hållit på i 30 år. Den varar mellan 23/10-1/11 och som värdinnan sa, "In saturdays it will go crazy". Det får bli ett annat år vi är där...

På vägen hem när vi åkte av motorvägen och skulle betala tull var den helt plötsligt på 50 cent isf $1. Den var obemannad och vi hade inte något mynt, vad skulle vi göra? Vi körde...

Vi hann med ett shoppingcenter på kvällen. Jag handlade ett par cardigans =D. Felix gick för sig själv och kom tillbaka med ett par jeans och en t-shirt, hade jag inte trott...
Per handlade också. En peelingkräm för män. Endast $37. Och hon var inte ens snygg sa sonen. Han hade kunnat få låna min!


Tuesday, October 27, 2009

Key West

Vid 18-tiden tog vi en taxi upp till Mallory Square. Där har man i nästan 200 år firat solens nedgång. Givetvis blev det molnigt vid solnedgången...
Vi gick sedan Duval street ner och hittade en mexikansk resturang med god mat. När det mörknade senare dök det upp en hel del människor med udda klädsel, eller brist på klädsel. Några kvinnor endast kroppsmålade och ledda i ett koppel... en del män med bara påsar som dolde det mest nödvändiga... många bara bakdelar och en hel del män i vackra kvinnokläder, påminde mycket om männen i After Dark. Undrar om det alltid är så eller om de firar nåt???
Vaknade nu imorse av att det spöregnar, ja ja, vi ska ju åka uppåt igen när vi ätit frukost på altanen ute. Under tak som tur är.

Monday, October 26, 2009

Avalon bed and breakfast


Redan strax efter 6 i morse åkte vi iväg. Vid 8 hittade vi ett kubanskt frukosthak ( pappa, vi aktar oss för kubanerna så mkt vi kan;)). Kaffet var så sött att det inte gick att dricka. Tur det finns starbucks... Sen hade vi tänkt att åka in en sväng i everglades men vi hittade inte vägen in. Till slut kom vi ner till key west. Annorlunda. Avslappnat. Sydstatskänsla. Lite hakuna matata över det. Vi hittade ett helt ljuvligt ställe att bo på en natt, Avalon. Fint rum med himmelssängar och en liten pool i trädgården.

Tillbaka på hotellet

Tillbaka från Fort Lauderdale. Så mycket shopping blev det inte men tre handdukar köpte vi iaf. De vi har torkar så sakta eftersom det är så varmt och fuktigt... Vi drack jättegoda Latte på en bar utmed stranden. En del enorma båtar såg vi också =)
Åt gjorde vi på Cheesecake factory... jättegod mat hade de, Per och Felix åt steaks och jag tog en jättegod chicken Madeira. Tyvärr orkade vi inte ngn cheesecake till efterrätt : (

Nu är vi hemma igen och har packat ett ombyte för morgondagen. Då drar vi söderut till Key Largo och kanske Key West. Har hört så mycket bra om dessa ställen från flera amerikaner. Förhoppningsvis hittar vi ett ställe att övernatta på där nere.

Sunday, October 25, 2009

Söndag


Haft ännu en härlig förmiddag vid havet. Felix fick bada med t-shirt. Efter lätt lunch på rummet är vi nu på väg i vår fina bil till fort lauderdale. Vi bor ju strax norr om. Titta på båtar i marinan och shoppa lite kanske?

Shopping

Ja det blev lite shoppat på Sawgrass Mill. Jag köpte ett par röda låga converse, endast 300kr =) och ett par Ralph Lauren solglasögon, svarta fina.

Parkeringen var enorm, det fanns ju trots allt nästan 400 butiker. När vi kom skrattade Per åt några som gick och letade efter sin bil... HAN har ju alltid koll på var han parkerar... När vi skulle åka därifrån var det jag som fick skratta när vi gick och letade efter vår fina chevrolet seabring, ha ha ha. Men till slut kom den fram. Fast det är inte första gången jag går och letar bil på parkering =D och inte sista heller...

Saturday, October 24, 2009

Sawgrass mills


Väntar på lunch inne på pauls, paj för mig. Sedan blir det förhoppningsvis shopping. Finns mängder med outletbutiker med roliga märken :)

Tråkigheter

Har precis fått reda på att vår Trull har somnat in med hjälp av en spruta. Han hade fått kronisk fång och det fanns inget att göra, jättetråkigt för han var inte så gammal. Tack Eva för all hjälp.

Nu är vi på väg att hyra bil för att ta oss till något köpcenter kanske?? Det har regnat en del i natt men nu börjar det klarna upp. Värmen är det inget fel på... däremot får Felix och Per ta det lite försiktigt med solen.

Burn victim



Sol och bad

Frukostvärdinnan var en upplevelse. Säkert 90 år och kutryggig. Vi fick vänta en stund innan hon kom fram för att ta emot beställningen och det första hon sa var "I'm just running around like a chicken without a head" Sedan var vi "honey" hela tiden, "coffe honey?" osv.

Vi har haft en ljuvlig dag vid havet. Minst 30 grader i luften och 25 i havet. Vågorna gick höga, skoj att bada då :). Har nu varit och shoppat en liten bräda att åka på i vågorna. Lunch åt vi på Aruba beach café, goda sallader hade de. Jag åt en grekisk sallad (Anna, den var minst lika god som i Grekland). Sen blev det lite bad vid poolen, aningen svalare vatten. Snart blir det kortspel innan vi ska gå ut och äta.

Friday, October 23, 2009

Fort lauderdale, balkongutsikt


Vi kom fram till slut efter några stressiga byten. Känns konstigt att vi inte är hela familjen men rasmus får ha det så bra med prov och hundar:) Nu har vi sovit några timmar och ska nu äta frukost. Hotellet är hyfsat, lite slitet men men nära till stranden.

Atlanta


Vi fick komma med flyget alla tre.

Thursday, October 22, 2009

Landvetter


Och här har vi vinnaren, det ende som fått plats på planet mellan atlanta och fort lauderdale...

Tuesday, October 20, 2009

Lauderdale by the sea resort & beach club



På det här hotellet ska vi bo. Hyfsat strandnära =D Jag sökte runt på internet efter hotell och hittade till slut detta på deras egen hemsida: "Lauderdale by the sea resort & beach club" heter det och ligger strax norr om Fort Lauderdale. Till Miami är det ca 5 mil. Nu hoppas vi bara att det är ett bra ställe...

Friday, October 9, 2009

Hemma på planeringsstadiet =)



För ungefär en månad sedan bokade jag flygresan till florida via resias hemsida. Den 22/10 flyger vi från landvetter till fort lauderdale med stopp i paris och atlanta. Det är nästan omöjligt att hitta direktflyg : ( . Men nu har jag börjat planera så smått på vad vi ska hitta på där förutom att bada och sola. Halva nöjet är ju att planera... Shopping finns det gott om...det ska nog kunna bli lite handlat:).