Monday, June 25, 2018

Bonnaire

När vi lämnade Épernay igår åkte vi förbi Champagnehuset Bonnaire i Cramant. En liten provning och vi blev ägare till två flaskor Tradition och två flaskor Vintage.

Nu har vi lämnat Oupeye i Belgien för att hamna hos Felix o Emma i Malmö i kväll.

Saturday, June 23, 2018

Mer Épernay

När vi för tre år sedan lämnade Épernay var vi ganska besvikna men det berodde nog på att vi bodde en natt på ett sunkigt hotell och hade mycket bråttom därifrån på morgonen. Nu hade vi tre dagar på oss och hann gå omkring en hel del. Många bra restauranger och champagnebarer i varje hörn gjorde sitt till. Midsommaraftonen middag åt vi på Chez Max där både mat och service var mycket bra.

Vi kommer med all säkerhet besöka Épernay fler gånger.

Magna Quies B&B

Det var ont om hotellrum när vi skulle boka men till slut fick vi ett rum i tre nätter på Magna Quies B&B. Det var ett litet ställe med endast tre rum men det låg helt perfekt på Avenue de Champagne, en vacker paradgata med både stora och små Champagnehus.

Värden, Francois, var mycket trevlig och serviceminded. Han hade en egen liten vingård där de flesta druvorna såldes till Moët & Chandon men vi provsmakade hans egen champagne och den var bra så tre flaskor blanc et blanc blev det.

Kommer vi tillbaka till Épernay bor vi gärna här igen!

Champagnehuset Boizel

Bara några hus från vårt B&B ligger Boizel. De har funnits sedan 1834 och har precis renoverat besöksytorna. Vi smakade två av deras champagner och nytt för oss var en 100% pinot noir så den köpte vi två flaskor av.

Friday, June 22, 2018

Diebolt Vallois

I Cramant strax söder om Épernay hittar man Diebolt Vallois. Vi besökte dem för tre år sedan och blev förtjusta i deras Prestige. Efter lite provsmakning kom vi fram till att den fortfarande är väldigt god så en låda Prestige är inhandlat.

Henri Goutorbe

Första vingårdsbesöket gick till Henri Goutorbe i Ay. Vi provade några sorter och kom fram till att deras Prestige var mycket god så tre flaskor av den blev det.

Thursday, June 21, 2018

Épernay

Resan började redan igår t.o.r Linköping för att lämna Ozzy hos "lill-husse" med sambo. Därefter åkte vi vidare mot Göteborg för att ta färjan till Kiel. Det är så gott att börja köra därifrån kl 9.30.

Vi körde 94 mil till Épernay, en del vägarbeten var det men resan gick fint. B&B vi checkade in på, Magna Quies, låg på Avenue de Champagne. Ett perfekt ställe med 4-5 rum och en mycket trevlig värd.

Efter att ha ätit middag på byn kom vi tillbaka och blev sittandes på terrassen med ett australiensiskt par som även bodde här förra året. Värden, Francois, kom och satte sig med och vi fick provsmaka hans champagne. Francois säljer det mesta av sina druvor till Moët & Chandon.

En mycket trevlig kväll!

Monday, June 18, 2018

The Box Hotel

I juni var det dags för Halvvättern för Per, Mika, Ulle och Roger. Vi bodde en natt på the Box Hotel i Linköping, ett nyöppnat hotell. Det låg utanför centrum, säkert mest inriktade mot företagskunder, och det var fantastiskt på alla sätt och vis. En del av personalen kändes ganska oerfarna men bemötandet vi fick vägde upp det.

Inredningen gick mot det industriella och sammet var den vanligaste textilien i soffor, stolar och gardiner. En spaavdelning fanns det med, några olika bastu fanns det liksom små pooler både inne och ute.

Maten som serverades på kvällen var utmärkt.

De 15 milen i Halvvättern klarade våra cyklister finfint medan jag och Ulle shoppade. En trevlig helg!

Florens med vänner

Vi var åtta goda vänner som på en liten fest med bubbelprovning i höstas bokade en resa till Florens. Kristi Himmelsfärdshelgen bar det av och vi hade bokat in oss på Hotel de la Pace. I efterhand kände vi att vi gärna bott lite närmre citykärnan. Nu tog det bara ca en kvart att gå in till de mest centrala delarna men vi fick gå samma väg hela tiden... Servicen på hotellet var lite sisådär, en del ur personalen var inte helt serviceminded.

Det var mycket människor i Florens den helgen och eftersom det var mycket långa köer utanför alla museum valde vi att endast gå in i Palazzo Pitti, ett renäsansslott på andra sidan floden med en helt fantastisk trädgård. Klart sevärt! Man ska heller inte missa Piazza del Duomo med den helt fantastiska domen.

Bästa restaurangen vi besökte var Osteria Pastella och väljer man att äta här ska man pröva deras specialitet Flambé tagliatelle with bottarga in Grana Padano cheese wheel, något av det bästa jag ätit.