Wednesday, July 5, 2017

Fjällgården i Ramundberget

Fjällgården är ett mycket gemytligt hotell med anor från 1930-talet. När man bor här ingår alltid frukostbuffé och en 3-rätters middag. Maten är otroligt vällagad och välsmakande med en stor andel närodlade råvaror.

Personalen är väldigt hjälpsam och berättar gärna om omgivningarna. De som bor här är mestedels friluftsmänniskor (och så vi då ;-)) och något annat finns inte direkt att göra här. Men vill man vandra, fiska, cykla el. dyl. har man hamnat rätt.

Tuesday, July 4, 2017

Gruvturen - Ramundberget

En fin fjällvandring idag, Gruvturen 12 km med ganska många höjdmetrar i början och slutet. Hade ingen mössa med mig men det behövdes i blåsten och de fem plusgraderna. På mitten av turen kom vi till Djupdalsvallen där det serverades fina våfflor och varmt kaffe.

Höjdpunkten för Ozzy var givetvis snöhögarna. Vi människor tyckte att landskapet var mycket fint och trevligt att gå i.

Monday, July 3, 2017

Branäs

En kort tripp norrut är påbörjad. I går morse for vi mot Branäs, ca fem timmars bilresa. Vi fick låna en stuga i Mattestorp, en liten bit upp på fjället. Jättefräsch var den. En promenad uppför närmsta slalombacken hann vi med på kvällen där vi åt vår kvällsmat instängda i en grillkåta för att komma undan knotten.

Efter dagens utcheckning tog vi bilen upp till toppen där vi gick en bra bit bland nedfarter och fantastiska stugor... Ozzy stortrivdes!

Sedan ytterligare några timmars bilfärd norrut mot Ramundberget.