Tuesday, June 27, 2017

Sightseeing till fots

Igår förmiddag tänkte vi besöka Spanska ridskolan med der visade sig att hästarna hade semester.... då struntade vi i rundvandring och gick mot Stephansdomen istället. Vi åkte upp i norra tornet där man kunde ta fina bilder.

Sen promenerade vi mot Hotel Sacher för att fika. Självklart var jag tvungen att testa en Sacherbakelse fast chokladtårta inte är riktigt min grej. Men den var helt okej.

Slutkontentan av detta Wienbesök att det är en stad man definitivt bör se. God mat fast vi missade Wienerschnitzeln, otroliga hus, rent och snyggt. Dessutom mycket promenadvänligt. Vårt hotell låg perfekt, nära till allt.

Sunday, June 25, 2017

Söndag i Wien

Vi började med att ta tunnelbanan till Donauinsel där vi åkte upp i Donauturm. Utsiktsterassen låg på 150 meters höjd men hela tornet var 100 meter högre.
Fin utsikt och skrik från bungyjumpande människor fick vi där.

På vägen tillbaka hoppade vi av vid Rathaus, vackert men en byggarbetsplats.

Världens skur kom när vi skulle äta lunch men att sitta ute under parasoll med en varm soppa var ändå ganska mysigt.

Under kvällen klarnade det upp och vi promenerade till ef16. Mysig restaurang med bra recensioner på Tripadvisor.

Sofitel roofbar

Vi tänkte att vi skulle äta gårdagens middag på Sofitels takrestaurang men det var fullsatt. Men de hade en barmeny som vi beställde från istället och fick jättegod mat! Dessutom var det första stället som kunde göra en Frozen Strawberry Daiquiri och de gjorde den helt perfekt dessutom.

Schönbrunn

Gårdagen tillbringade vi på Schönbrunn, några tunnelbanestationer bort. Vädret var fantastiskt och stället likaså. Schönbrunn finns med på Unescos Världsarvslista och påbörjades 1693. Rummen i slottet är mycket fint bevarade och sevärda. Från Gloriette som ligger på kullen bakom slottet har man en jättefin utsikt över Wien med Schönbrunn i förgrunden.

Saturday, June 24, 2017

Midsommarafton

Dagen spenderades mest gåendes. Vi gick ner mot Donau kanal och sen bort för att se det lustiga huset Hundertwasser Village. Det finns otroligt vackra hus här i Wien, vi gick bl.a förbi Stephansdomen och Spanska ridskolan, bägge två ligger endast några minuters promenad bort. Precis bredvid vårt hotell ligger Café Central som också är fantastiskt fint.

Midsommarmiddagen intogs på Restaurant Lebenbauer som är högst rankad av restaurangerna här i Wien. Trevlig miljö och mycket vällagad mat.

Friday, June 23, 2017

Radisson Blu Style Vienna

I år blev det Wien som blev vår midsommarstad. Hotellet känns trevligt med bra läge i innerstaden. Funkar att gå till många ställen.

Det finns otroligt många fint bevarade hus här och staden känns inte superstor.