Thursday, December 29, 2016

Hooks herrgård

Ett härligt mellandags spapaket åkte vi på, 12 vuxna och två barn för att fira Mona som fyllt 80 år. Hooks hade en mycket fin spaavdelning som jag tror stod färdig 2014 Det fanns lite olika bassänger både ute och inne och dessutom några olika sorters bastu. De flesta av oss köpte till sparitualen då man fick lite olika produkter från Kerstin Florian och ett schema att följa.
Rummen var rejäla och middagen på kvällen var alldeles utmärkt med en rökt Vilttartar till förrätt, Hälleflundra till varmrätt och som avslutning en Mjölkchoklad- och karamellmousse! Frukosten i morse var också toppen. Under förmiddagen fortsatte en del med spaandet, själv läste jag. Vi avslutade vistelsen med en härlig lunchbuffé. Vi var mycket nöjda allihopa!

Sunday, December 11, 2016

Svenskt Tenn

Vi brukar alltid ta en sväng in på Svenskt Tenn och nu hittade jag en del julgranspynt som fick följa med hem.

Artipelag

Ute i Stockholms skärgård ligger Artipelag. Det är ett privatägt konstmuseum mm som byggdes under 2000-talet av familjen som ligger bakom Baby-Björn. Nu tog vi bilen men åker man dit under sommaren kan man ta båten från city. Det blir det nästa gång. Omgivningarna är fantastiska och det var också Lars Wallins utställning av vackra klänningar. Klart sevärt!

Saturday, December 10, 2016

Stockholm by night

Snö(blandat regn) och belysning i mängder. Några timmar tidigare var Konserthuset fyllt av Kungligheter och Nobelpristagare. 🎂

Kött & FiskBaren

Vilken fantastiskt god mat!! Restaurangen tillhör Grupp F12 som har flera restauranger i Stockholm. Vi tog löjrom med Blini till förrätt, Hälleflundra till mig och en Crème Brúlée till dessert. Trevlig miljö, bra service och duktiga kockar!

Hotell Kung Carl

Kom upp igår för en avkopplande helg med julmarknader men har inte hittat npgon öppen än... Den vid Kungliga Hovstallarna var bara öppen en helg i november men Sergels Torg och Kungsan skulle ha öppet men icke. Det blev en sväng på NK, And Other Stories och lunch på Riche.
Hotellet hade bra frukost och hyfsade rum med sköna sängar men toaletterna var pyttesmå så här kommer vi inte bo igen även om läget är toppen. Igår kväll åkte vi till Wolgasts via Bredäng där Emmy sprang en stafett.

Magnus Uggla på Vasateatern

En fantastiskt bra monolog/litesång av Magnus Uggla! Rekommenderas!!