Tuesday, June 28, 2016

Stockholm

Hade en härlig dag i Stockholm idag. Startade på Biblioteksgatan och i min favoritaffär Cos. Fyndade lite där liksom i And Another Story. Vidare till Haymarket by Scandic på Hötorget för god lunch. Därefter ytterligare rea-shopping på NK och en visit i deras bar i källaren. Sprang sedan in på Svenskt Tenn för att kolla in Vänskapsknuten men beslöt oss för att avvakta morgondagen. Gick förbi Nybrogatan 38 i rättan tid för vi fick ett bord ute. Bubbel och löjromstoast och det var ingen liten toast... fortfarande mätt. Det sista stoppet blev ett misslyckat besök på Järntorget i Gamla stan för Strawberry Daiquiri. De visste inte hur en sådan skulle se ut!

Monday, June 27, 2016

Riga - last night

Vi kan konstatera att frozen Strawberry Daiquiri är de grymma på att göra! God mat också och till bra priser. Med andra ord en trevlig stad som kan rekommenderas. Ststsmusikanterna från Bremen tittade vi också till sista dagen.

Sunday, June 26, 2016

SemaraH Hotel Metropole

Ett bra läge precis i utkanten av Riga Old Town. Massor av restauranger och barer precis runt hörnet. Hotellet är fräsch och välstädat. Mycket trevlig personal i receptionen. Det enda negativa märkte vi idag när vi kom ner till frukosten 45 minuter innan stängningsdags och att de slutat fylla på... Men annars är allt bra!

Midsommardagen

Ännu en dag i värme och solsken, dryga 30 grader i skuggan. Mer bussåkning, var ju tvungna att utnyttja våra 2-dagars hop-on hop-off. Gick till centralmarknaden som ska vara Europas största vilket inte kändes troligt. Men mycket fin frukt och grönsaker fanns det liksom en och annan ful illaluktande fisk. Med tanke på värmen blev det två långa vätske/lunchstopp och kvällen tillbringades på Singhs restaurang där det serverades finfin indisk mat!

Saturday, June 25, 2016

Midsommarafton i Riga

Vi gjorde en premiärtur i en sightseeingbuss, hop-on hop-off. Det gick riktigt fint, nercabbat, sol och svensk berättarröst!! Promenerade som vanligt en hel del med. Många fina byggnader och stilen var jugend och eklektisk. Riga verkar vara en välmående stad. Firade midsommarkvällen med en fin 3-rätters i gamla stan på Melnä Bite. Ljuvligt väder hela dagen.

Thursday, June 23, 2016

Riga

I år bestämde vi oss för att fira Midsommar i Riga. Vädret ser lovande ut och det lilla vi sett av staden sedan vi landade vid 20 är bara positivt! Vi bor på SemaraH Hotel Metropole som känns som ett bra val!