Monday, April 25, 2016

Hotell Skansen, Båstad

Har haft ett härligt dygn med spa på Hotell Skansen i Båstad. Tillsammans med tre vänner bokade vi ett spapaket söndag-måndag med en 3-rätters middag. Spaavdelningen var helt okej, vi började alla med en behandling. Jag valde hot stone-massage, jättebra! Sedan serverades det afternoon tea, massa gottigheter... Efter ett par timmar i varma bad var det dags för middag, nässelsoppa, lammrygg och någon choklad- och kokosdessert. Allt var fantastiskt gott och vällagat! Vinerna som serverades till var utmärkta.
Efter en god natts sömn var det en fin frukost och sedan lite mer bad. Efter en promenad och lunch på "Victoria" på torget var vår sköna helg slut.

Saturday, April 9, 2016

Mansión Xanadú

Tog oss en liten bit bort för att få lite god mat. Stället var fantastiskt, byggt av Dupont, som höll på med kemi. All inredning kvar och carrerramarmor på golvet. På översta våningen provade vi Kubas bästa bar enligt de själva och det stämde nog! Maten åt vi på terrassen några meter från havet. Det var gott men inte heller här var laxen perfekt.

Friday, April 8, 2016

Naviti Beach Resort

I söndags tog vi bussen igen, Trinidad-Varadero. Var framme sent och checkade in på hotellet. 4 stjärnor borde vara 3. Enkelt men ok. Läget fantastiskt med havet 50 meter bort. Var tvungna att ta all inclusive och det ska vi försöka undvika i framtiden! Maten var riktigt trist. Åt på deras restaurang med bordsservering och där fick jag en fulldtändigt överstekt laxfilé...Havet var däremot helt underbart fint. Däremot är bristen på wifi mindre kul...

Trinidad

Lite blandade gatubilder från Trinidad. Den sista natten tillbringade vi på Amarcura 85, ett väldigt enkelt hotell men inte prisvärt. ACn lät som ett monster så den kunde vi inte ha på under natten. Men personalen var trevlig. En man berättade att han där tjänade 12 cuc/månad vilket motsvarar ca 100 sek... det var ett statligt hotell men han jobbade extra på en paladar, en privat restaurang, och där betalade de mer. För detta hotellet betalade vi 120 cuc... stora skillnader.
Annars var Trinidad en jättetrevlig och fin stad!

Monday, April 4, 2016

Playa Ancón

Idag tog vi taxi till stranden och premiärbadade i Karibiska havet. Ljuvligt varmt men grumligt. Stränderna på norra sidan ska vara bättre.

Hotel la Ronda

En natt fick bo här, sen var det fullt. Och det gjorde inget... Det luktade inget vidare.   Frukosten var inte så kul här heller så det var ett högt pris, 170 cuc med tanke på vad man fick för pengarna Men receptionisten hjälpte oss att boka ett nytt ställe i hjärtat av den gamla staden.

Saturday, April 2, 2016

Grand Hotel Iberostar Trinidad

Som sagt ett riktigt lyxhotell men lite väl dyrt. Jättefina rum och badrum, allt tipptopp! Frukosten suverän.Drinkarna var dock de dyraste hittills och inte godast. En natt får räcka, nu har vi checkat in 100 meter bort på ett annat hotell för halva priset. Fräscht det med.

Friday, April 1, 2016

Havanna-Trinidad

6 timmars bussresa lönade sig, Trinidad är vi första anblicken en fantastiskt fin stad. Rent och inte lika fallfärdigt som Havanna. Hotell löste sig med, en natt på Grand Hotel Iberostar. Otroligt fint ställe men lite över vår budget...
Viazul som vi åkte med hade helt okej bussar, bekväma säten och AC. Biljetter är bokade på söndag till Varadero.