Thursday, March 31, 2016

Hotel Sevilla

Hotellet har ett toppenläge mitt emellan Habana vieja och Habana centro, gångavstånd till det mesta. Rena rum men hårda sängar som vanligt. Vi blev uppgraderade eftersom vi bott hos samma hotellkedja tidigare vilket innebar att vi äter frukost på 9e våning istället för första med en vidunderlig utsikt och levande musik. Idag har vi köpt bussbiljetter till Trinidad men hotell har vi inte fått tag på ännu. Internetuppkopplingen är kass och hotellpersonalen kan bara ringa lokala samtal...

Wednesday, March 30, 2016

Hotel Nacional

Inget besöki Havanna utan att ha åkt 50-talscab... Så en sådan tog vi till det klassiska Hotel Nacional. Där satt vi på deras veranda och drack Mojito och Daiquari. Passade bra en lite molnig dag!

Museo de la Revolución

Intressant museum inrymt i det före detta presidentpalatset, en otroligt vacker byggnad! Fick lära sig en del om revolutionen på 50-talet.

Tuesday, March 29, 2016

Havanna

En hel del promenerande i den 35-gradiga värmen. Sett bland annat Capitolium, en kopia av Capitolium i Washington. Snygga amerikanare och påstridiga försäljare. Fina hus och mindre fina hus. Men en trevlig stad som det renoveras mycket i. Och mycket ljud hela tiden, är det inte bilar som tutar är det levande härlig musik både här och där.

Monday, March 28, 2016

Frankfurt-Panama

Efter sisådär 11,5 timmars flygtid väntar vi på att få gå ombord på planet till Havanna.

Friday, March 25, 2016