Saturday, May 30, 2015

Eriks Bakficka

På lagom avstånd till Cirkus bokade vi bord för middag. Fantastisk god hälleflundra! Och desserten med rabarber, vanilj- och lakritsparfait ska vi bara inte tala om... mmm... Och så Tokaji till det...

Fotografiska Museet

Stockholmsvädret visade sig inte från sin bästa sida idag så det blev en snabb paraplypromenad från Slussen till Fotografiska. Jättefina bilder av Johan Strindberg, Vee Speers, Martin Parr och Nick Brandt.

Tuesday, May 12, 2015

Hilton Garden Inn

Hade ingen koll på stadsdelarna i Washington när jag bokade utan utgick från att vi ville bo nära presidenten!! Och det gjorde vi ju i Downtown :-) Ur den aspekten var hotellet bra, dessutom var det stora rum med två queensize-bäddar så sönerna behövde inte dela säng denna gången... Frukosten var helt okej den med.

Men om vi kommer att besöka Washington någon mer gång blir det i sådana fall boende i stadsdelen Georgetown där vi åt lördagskvällen. Så mysigt och så mycket mer liv och rörelse.

Washington var definitivt en stad värd att besöka!


Hilton Garden Inn Washington DC Downtown
815 14th Street N.W., Washington, District of Columbia, 20005, USA 

Sunday, May 10, 2015

Arlington Cemetery

Tog en taxi över Potomacfloden till Arlington. Ville verkligen se den kyrkogården och den var sevärd! Vita gravstenar så långt man såg. Tittade på John Kennedys familjegrav och den okända soldstens. Där hade de även en minnesceremoni.

National Mall

Mycket promenerande idag. Vi började på Capitol Hill med att runda det fantastiska United States Capitol, en av regeringsbyggnaderna med byggtstart 1793. Sen fortsatte vi västerut i National Mall där Smithsonian Institution håller hus med mängder av museum vi inte gick in i. Vi gick mot Washington Monument, en 170 m hög obelisk, via en statypark. Längst bort ligger Lincoln Memorial.

Saturday, May 9, 2015

Capitol City Brewing Company

Vi fick leta ett tag för att hitta något att äta men till slut fann vi detta ställe. Helt okej. Per och Felix som beställde revben blev otroligt nöjda.
1100 New York Ave NW, Washington, DC

Washington D.C

Hyrde en liten nätt Ford Explorer och drog söderut. Cirka fem timmar tog turen med matstopp. Strax söder om stan stannade vi till på Tanger Outlet och vi hittade lite blandat alla fyra. Vi checkade in på vårt Hilton-hotel och gick sen ut för att äta. Gick förbi Vita Huset, vackert!!

The Chandler, New York

Vårt hotel hade ett väldigt bra läge på 31a gatan. Nära till mycket! Rummen var små men välstädade och sköna sängar. Den kontinentala frukosten man kunde köpa till för 20$ var inte mycket att ha men vi hittade bättre alternativ sen. Bread & butter på andra sidan gatan hade mycket gott att välja på och deras utbud på färsk frukt och bär var stort!

12 E 31st St, New York, NY 10016, USA

Friday, May 8, 2015

Sightseeing i helikopter

Vi tog oss ner mot Pir 6 för att se om det fanns möjlighet för en  liten flygtur och efter en timmes väntetid var det får tur! Riktigt bra var det. 15 minuter tog turen och då fick vi åka från Downtown upp till Central Park och tillbaka. Rekommenderas!

Thursday, May 7, 2015

Lincoln Square Steak

http://lincolnsquaresteak.com/
Dagen slutade som den började, firandes 50-åringen.
Vi hade bokat in middag på Lincoln Square Steak, en restaurang upper west side. Interiören var röd. Mycket röd. Men på ett bra sätt.
Stället höll en riktigt bra klass på både mat och service. Köttet var otroligt fint och vår albanske kypare var väldigt engagerad.

208 W 70TH ST, NEW YORK, NY 10023

Ground Zero

Nästan längst ner söderut ligger ground zero. Två enorma dammar har byggts i hålen som blev när de två tornen rasade.  Runt om var det en sarg med namn ingraverat till minne av alla som dog där. Vackert! Där 6 World Trade Center stod är nu One World Trade Center uppfört, 541 meter högt.

FNs högkvarter

Vi började med att gå 10 kvarter norrut mot östra sidan av Manhattan. Inne på besökscentret hade de en intressant fotoutställning om bomberna mot Hiroshima och Nagasaki. Imponerande byggnad och kul att ha varit där!


Wednesday, May 6, 2015

Organika Greenwich Village

Vi tog en taxi ner till Greenwich Village för att se om vi kunde hitta en jazzbar men först slank vi in på Organika. God pizza med ekologiska råvaror.

89 7th Ave S, New York, NY 10014, USA
Hittade sen in på Arthurs där en halvdan trio spelade...
http://www.arthurstavernnyc.com/

Tuesday, May 5, 2015

Red Rooster

Lunch på Red Rooster, säkert den mest svenskbesökta restaurangen... Vi fick bord ute och jag beställde en mycket god kycklingsallad.

310 LENOX AVENUE, NEW YORK, NY 10027

Solomon Guggenheim

När vi kommit i höjd med 88e gatan fick vi syn på Guggenheim-museet och med tanke på hur otroligt det var i Bilbao gav vi oss in. Men det var en liten besvikelse... inte alls lika imponerande.

www.guggenheim.org 

1071 Fifth Avenue(at 89th Street)

Central Park

Ljuvligt väder så vi bestämde oss för att tillbringa förmiddagen i Central Park. Mycket folk fast det är en vanlig tisdag.