Friday, November 14, 2014

Ystad Saltsjöbad - blandade bilder

Härligt ställe!!

Eastfront

Fjärde våningen bodde vi på i Eastfront-delen. Jättefräscht och underbar havsutsikt! Lite annorlunda dörrlösning till toalett och dusch... Restaurangen var suverän med superservice och riktigt vällagad mat. Deras chefskock, Daniel Müllern, hade precis vunnit årets möteskock och hade tidigare tävlat i något kockprogram i 5:an.
Spaavdelningen var också alldeles lagom för våra behov med en halvstor ljummen pool och en jacuzzi inne. Ute fanns det ett par varma källor att sitta i och en bastu. Till jul invigs några nya pooler.
Rekommenderar definitivt Ystad Saltsjöbad, väl värt ett besök!

Ystad Saltsjöbad

Vilka härliga loungemiljöer de har. Rummet med dagbäddar med utsikt ut över havet hade vi kunnat bosätta oss i. För alltid! Får man lite bubbel serverat då och då är det självklart en pluseffekt 😉

Thursday, November 13, 2014

YSB - the Creek experience

Kl 14 hade vi bokat in oss på "the Creek experience" och det visade sig vara värt varenda krona. Tillsammans med ett annat par hade vi sällskap av den trevliga värdinnan Carin som lotsade oss runt. Det började med fotbad och gick vidare med ångbastu och aromabastu. Vi fick njuta i lagunen innan vi kom in i ett turkiskt hamam. Lite aromaterapi och sedan insmorning med marockansk lera. Ett besök i regnskogen och sedan inoljade i jojobaolja. Till sist fick ökenvindarna torka våra kroppar. En sådan underbar miljö de hade byggt upp!

Ystad city

Efter frukost tog vi oss in till Ystad. Vi gick gågatan upp och ner. Inga stövlar till mig men en tröja till Per. Sen blev det fika på Fridolfs konditori, ett klassiskt gammalt fik från 50-talet som dessutom är Wallanders favoritfik!! Wallander-bakelse fanns det med 👍På väg tillbaka till YSB tog vi en tur till Mariagatan 10. Där bodde Wallander tidigare...

Spamiddag

Efter lite spaande och bubbel var det middagsdags i restaurangen. Jag började med en kycklingterrin, fortsatte med rödtunga och avslutade med en citronpaj. Lite zinfandel till det. Gott!!

On the road again...

Dags för lite spasemester igen. Denna gång är det YSB som får ett besök av oss. Men resan började med ett kyrkogårdsbesök, eller rättare sagt två kyrkogårdsbesök. Först stannade vi vid Långaryds kyrka men insåg snart att mormor och morfar inte låg där... Efter ett telefonsamtal åkte vi mot Färgaryds kyrka och där kunde vi tända ett ljus för dem. Som ni förstår var det ett tag sen vi var där... lite småvägar senare kom vi ut på E4:an. Ett tips: ät inte lunch på best western i Ljungby!