Sunday, August 10, 2014

Alexia premier city hotel - rekommenderas INTE

Om en halvtimme kommer bussen och plockar upp oss för färd till flygplatsen. Hade vi vetat vad vi vet idag hade vi inte bokat på detta ställe... personal som ljuger om ac, och till fler än oss. Halvfärdigt på vissa håll, det ska enligt bokningssajter finnas restaurang här som vi med all säkerhet ändå inte hade ätit på, men den har vi inte sett till. Annars ser det fräscht ut på ytan. Står på booking.com att rummen är ljudisolerade, men vi kunde höra vad grannen sa genom väggen och allt som hände i korridoren. Dessutom struntade de i allt festande på rummen och hur de runt baren slängde upp sina egna jägerflaskor... känner hur gammal och gnällig jag låter ;-) Men det lönar sig att klaga ibland, vi kommer få en kompensation från fritidsresor på 1800 nok, vad det nu kan bli i sek.
Om inte bargatan med grabbarna grus & co hade legat så nära hade läget varit perfekt med så nära till både havet och restauranger. Och resan avslutades med en underbart god frappe!

Saturday, August 9, 2014

Mama Mika

Lite middag hos Mama Mika i gamla stan. Goda mixade souvlakis. Dagen har dessförinnan spenderats vid havet och sedan vid poolen, precis som igår...

Friday, August 8, 2014

Slappardag

Det blev en dag på stranden...🎶 Soligt, varmt och lite svalkande vind. Lite poolhäng på eftermiddagen och nu just hemkomna efter för många appetizers på La Casas rooftopp. Men gott var det fast tzatzikin var jag besviken på, sämst hittills. Får avsluta kvällen med en frozen Marguerita, lemon den här gången :-)

Thursday, August 7, 2014

Byte från 216 till 317

Ja vårt rum på andra våning hade ju ingen ac som funkade så idag fick vi ett nytt rum på 6:e våning. Enda missen var väl att de glömt att sätta in duschväggar vid renoveringen... Men istället fick vi: handdukshållare, hårtork, hållare till toapappret, duschhandtagshållare, hylla till handdukarna, papperskorg och ett bord på balkongen... men det är väl grekerna i ett nötskal, svårt att få allt färdigt ;-) Men bytet var definitivt till vår fördel :-)

Estella 42 fot 8/8

En underbar dag tillsammans med 9 andra och kaptenen Savvas på en Benetau 42.7. Perfekt rymlig båt! Oturligt nog blåste det inte så mycket så stor del av tiden gick vi med motorerna. Vi stannade i tre badvikar den första, Afandous, med grottor att utforska. Vattnet hade en helt ljuvlig färg, alldeles turkost-grönt. Vid Ladiko bay fick vi bahuettelunch och mer bad. När vi kom till sista stället, Anthony Quinn Bay började det regna stora tunga droppar men annars var det toppenväder!

Wednesday, August 6, 2014

Strandläge & Gamla stan

En lång härlig dag på stranden. Lite mindre vågor så man kunde plaska lite längre :-)
Tidigare middag så vi kunde äta till solnedgången, chicken souvlaki på Oceanfront och sen vidare till Gamla stan. Dåligt rosévin fick jag och vi gick och vi gick och vi gick... lite kringelikrokar tills vi äntligen kom hem igen. En strawberry marguerita innan läggdags!

Tuesday, August 5, 2014

Lindos

Kom på att vi skulle hyra bil idag så vi hittade en suzuki vitara och drog iväg mot Lindos. Badade i den finfina viken och tog sedan lite lunch strax ovanför stranden. Åkte sedan vidare mot den östra sidan och byn Embola där det tillverkades vin. Det köpte vi inte men olivolja inhandlades.
Väl på hemmaplan igen gick vi någon gata upp och åt på #jasonnr1. Helt ok.
Klagade lite på fritidsresor idag igen... Igår var det om ac:n och idag om festande ungdomar som sprang omkring och skrek, sjöng, slog i dörrar mm i vår korridor. Det hjälpte nog för idag är det tystare :-D

Monday, August 4, 2014

Alexia premier city hotel

I natt checkade vi in och jag hade varit lite fundersam eftersom det var nyrenoverat... och när vi kom in på rummet var det 30 grader och en icke fungerande ac! Men den skulle lagas... fast vi är ju faktiskt i Grekland... Klagade hos fritidsresor så på torsdag får vi ett rum med en hel ac och någon form av kompensation😉.
Stranden utanför hotellet var fin. Vågorna var härliga tills jag slogs omkull, sand och sten överallt...
Efter kvällens middag är vi tillbaka på hotellet, strax kommer Mojiton in. 😊

Sunday, August 3, 2014

Sturup

Traditioner bryts... vinglaset och ölen blev utbytta mot smoothies och det kan vi tacka gårdagens fest för. Strax ombordstigning mot Rhodos!