Friday, January 10, 2014

Blandade foton från Varbergs kurort

Ett par trevliga avkopplande dagar blev det på Varbergs Kurort. Hela området var fantastiskt fint med de gamla väl underhållna byggnaderna. Lite utanför centrum låg det, perfekt för oss som bara vill ha lite avkoppling, lugn, god mat och dryck. Lite minus på att det serveras buffé på kvällen men det visste vi å andra sidan om när vi bokade. Spaavdelningen är inte jättestor men den räcker till gott och väl! Ett stort plus för den fina loungemiljön i entrén, sköna fåtöljer att sitta och läsa i, en härlig brasa som sprakade och soft musik.








Avkoppling

Efter torsdagens förmiddagspromenad tog vi en smarrig tapastallrik till lunch, den hemmagjorda morotsmarmeladen smakade fantastiskt!

Lite simning i saltvattenpoolen... ångbastu och bubbelpool. Och Per tog lite ljusterapi...
God mat även denna kväll med lamm till varmrätt. Är ju inte jätteförtjust i det så det blev den vegetariska mycket goda lasagnen för mig. Det var meningen att vi skulle beställa ett glas roséchampagne men det råkade bli en hel flaska. Men mycket god var den :-) Sedan en flaska rött vin från Rhone. Och till sist en staropramen framför brasan. En bra dag helt enkelt!





Thursday, January 9, 2014

Promenad vid havet

Behöver ju komma ut och få lite frisk saltstänkt luft även om det regnar och blåser! Desto skönare är det att sedan komma in och sätta sig vid brasan med ett glas rött vin.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            



Wednesday, January 8, 2014

Slappa dagar - vid Varbegs kurort



Lite utanför Varbergs centrum ligger kurorten, första anblicken var definitivt positiv! Den trevliga receptionisten som tog emot gav oss nyckeln till en fin svit. Denna veckan var det nog inte mycket bokat med tanke på att de flesta haft en hel del ledigt runt jul och nyår och mellandagsrean innebar att när man bokade skulle man få det finaste rummet som fanns kvar :-)
Säkert 50 kvadrat fick vi...  Dessutom ett litet pentry med kaffemaskin och kylskåp. Kokplattorna kan man koka på men man får inte steka... tror inte vi tänkt oss någotdera ;-) Utanför fönstret, bara en 50 meter bort har vi havet.

Lite bad har vi hunnit med. Inget jättestort spa men det räcker till oss!! Huvudsaken är ju att det finns sköna stolar att kunna läsa i.

Maten som ingick var buffé, en fräsch sådan. Men samtidigt är det ju så att inte mycket går upp mot en tallriksserverad måltid. Men gott var det, speciellt dessertbuffén :-)




Saturday, January 4, 2014

Varbergs Kurort



Känns nästan som om vi är de enda som inte varit på Varbergs Kurort, men, nu är det dags :-) De hade så lägligt mellandagsrea och med tanke på att vi pga vädret har det ganska lugnt så passade det oss perfekt! 995 kr/person och natt och då ingår middag och spaentré, känns som ett väldigt bra pris...