Saturday, August 10, 2013

Ångbåtbryggan

Vädret klarnade upp allt eftersom och vid 16 lyste solen och det var riktigt varmt ute. Vi gick ner mot Strandvägen och fick en plats i solen på Ångbåtsbryggan. Ljuvligt! Där blev vi kvar i nästan två timmar.
När det var dags för middag gick vi till Lebanon Meza Lounge som vi gått förbi tidigare. Vi beställde en avsmakningsmeny combo och in kom alla 15 rätter. Jättegott och mätta blev vi!! Servitören kom och dukade av och frågade om vi var nöjda med förrätten. Haha, sa vi. Det sa vi inte när han kom in med nya tallrikar för grillmixen som ingick i combon. Efter den var vi inte bara mätta, vi rullade nästan därifrån...

Hallwyllska palatset

Precis i början av Hamngatan ligger Hallwyllska palatset, ett välbevarat hem som stod inflyttningsklart 1898. Då hade det kostar 1,5 miljoner att bygga.


Hagaparken


 Idag tog vi bilen upp till Hagaparken för att titta på fjärilar. Hade ju självklart gärna stött på vår fina kronprinsessfamilj men de verkade inte vara hemma... Men vi tog oss en promenad i det sköna vädret. Såg lite fina byggnader.

Utsikt in mot stan.
Gustav den III:s frukostmatsal.
Koppartälten.
Published with Blogger-droid v2.0.10

Friday, August 9, 2013

ABBA - the museum

Vilken lyckat att ha varit på detta museet!! Har ju varit ett stort fan av ABBA sen jag var liten, såg dem i Scandinavium när jag var 7 år och har sedan alltid gillat dem. Otroligt mycket fotografier, fakta, kläder, musik mm. Vi gick runt på 1,5 timme och man hade kunnat spendera ännu mer tid där. Men det blir det nästa gång!! Utanför det nybyggda museet fanns en trevlig bar och restaurang men vi nöjde oss med dryck. Det var en väldigt snygg byggnad, byggd helt i trä, obehandlat. Museet låg i källarvåningen, över jord låg Hotell Melody.

 JAG - i samma helikopter som Agneta, Björn, Benny och Anni-Frid suttit i!!


Efter museet tog vi sjuans spårvagn tillbaka till centralen för att sedan ta tunnelbanan till Medborgarplatsen. Vi hittade ett matställe, okej men inte mer.

Sturekatten


Efter shopping lite uppiggande... Hittade som vanligt lite stickat på Cos och ett par byxor :-)
Published with Blogger-droid v2.0.10

Thursday, August 8, 2013

Fotografiska


Strax nedanför Mosebacke ligger Fotografiska vid Stadsgårdshamnen. Snygg byggnad med en bra utställning. Fotografier mm av Helmut Newton, Håkan Elofsson och Motohiko Odani. Oj vad sevärt! Dessutom en trevlig museibutik och en ännu trevligare bistro på översta våningen med utsikt över vattnet som har spelningar allt som oftast. Vi satte oss istället utanför med rosé, öl och kanelbullar. Under tak för regnet ökade på... Länge väntade vi på att det skulle avta men icke!! Och där satt jag i blommig axelbandslös klänning utan kofta för den hade jag lämnat hemma... Tillslut kom det en taxi som vi tog till centralen. Lite shopping inför kvällens mat, hade tänkt att äta ute men med tanke på vädret ville vi inte ge oss ut igen. Paraply köpte vi med :-)



Mosebacke


Dagens tredje och sista höjd för idag, Mosebacke och ännu fler trappsteg... Men vi hittade några sköna fåtöljer utanför södra teatern och med lite förfriskningar till vilade vi upp oss.

Fåfängan

Efter Vitabergsparken var det dags för nästa söderhöjd, Fåfängan strax intill Slussen. Fler trappor men utsikten över Djurgården, Gamla stan, Riddarholmen mm var sevärd. Tog oss varsin klämgrillsmacka och en öl, smakade ok.



Vitabergsparken

Ingen Carl-Anton såg vi men när vi kommit upp för alla trappor stod Sofia kyrka där så fin. Något annat fanns inte direkt att se.


Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, August 7, 2013

Petite - Östermalmstorg

En god Caesarsallad med rosé fick jag på Petite på Östermalmstorg. Det hade kommit lite regn tidigare under dagen men nu sken solen och det var så skönt att sitta ute!

Prins Eugens Waldemarsudde

Kulturella som vi är gick vi in i prinsens slott som stod klart 1905 och tittade på målningar. Liljefors djurmotiv är väl dock inte jättespännande... Men byggnaden var fin med ett toppenläge vid vattnet.



Published with Blogger-droid v2.0.10

Rosendals trädgård





Efter att ha köpt ett femdagars Stockholmskort!! så tog vi spårvagnen ut på Djurgården och Waldemarsudde. Men först var det fika... Såg skyltarna mot Rosendal och gick ditåt. Trodde vi kom till Monika Ahlbergs fik men det var Rosendals stiftelse som drev detta. Jättegott och ett mycket mysigt ställe som blev utnämnt till årets café i the White guide.
Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, August 6, 2013

Lasse i parken

Efter att Felix fått sitt fina rosa pass hos polisen på Arlanda släppte vi av honom vid terminal 5 för vidare färd mot Serbien. Jag och Per åkte tillbaka mot Stockholm. Kaffesugna som vi var åkte vi till Lasse i parken på söder. Ett mysigt ställe där de även har lite spelningar. Nu sitter vi bänkade framför allsång på Skansen i Svedmyra :-)
Published with Blogger-droid v2.0.10