Monday, November 26, 2012

Blandade bilder från Torekov hotell

Här kommer lite blandade hotellbilder. Hotellet har ca 50 rum inklusive rum i stugor men det kändes inte så stort, småskaligt och mysigt.


 I loungen fanns en "vinmaskin". Man laddade ett kort med valfritt antal kronor i receptionen och fick där ett glas. Sedan kunde man välja vilket vin man ville ha. Ganska smart!!






  På andra sidan vägen fanns spaavdelningen och restaurangen.

Det var inget stort spa, ,men trevligt, en liten varm pool inne, två japanska varma ute, en vanlig bastu och en ång. Och ett hål där man kunde svalka sig i iskallt vatten. Sen kunde man få diverse behandlinger. Jag tog en ansiktsbehandling och den gjorde hon bra!




Published with Blogger-droid v2.0.9

Thursday, November 22, 2012

MMM... Gott i bistron


Idag höll bistron på hotellet öppet, de finns omnämnda i the White Guide. Och maten höll hög klass!! Mycket trevlig miljö, personligt, mysigt och ombonat. Måltiden avslutades framför brasan med en bourbon för Per och en grappa för mig. Grappan var mjuk och rund men kanske inte tillräckligt för mig så jag fick mig en liten aprikoslikör till :-)


I

Published with Blogger-droid v2.0.9

Wednesday, November 21, 2012

Cykeltur

Vi lånade varsin cykel för att hitta ett lunchställe, det var inte lätt men så turistbyrån visade dom oss Matstället. Rejäl portion med hemlagade köttbullar och mos. Hittade också ett hus jag skulle kunna tänka mig.... Vet bara inte om det passar vår plånbok :-P
Märks att det är många hus som bara bebos på sommarhalvåret, mycket tillbommat.

Published with Blogger-droid v2.0.9

Lugn och ro


Började dagen fint med en härlig ansiktsbehandling efter frukost. Nu tar vi det bara lugnt i loungen med kaffe och Keplers Paganinikontraktet.
Published with Blogger-droid v2.0.9

Torekov hotell

Vi är inte många som bor här i natt vilket betyder att det var gott om plats i spaavdelningen :-) Men när vi kom fick vi en smarrig äppelpaj, sen var det spa! Japansk varm pool ute, en varm och en iskall inne. Och en torrbastu och en ångbastu. Antar att det är på grund av få bokningar man får taxi till Båstad och deras systerhotell Skansen för att äta där. Bra mat!! Måltiden avslutades med en mojjito...
Tillbaka på hotellet provade vi deras vinmaskin......

Published with Blogger-droid v2.0.9

Tuesday, November 20, 2012

Nostalgi på Göstas

Lunchmacka på Göstas konditori i Smålandsstenar på väg till Torekov. Här stannade vi alltid när jag var liten på väg till mormor och morfar i Hyltebruk och köpte med oss Smålandsstenarlimpan....

Published with Blogger-droid v2.0.9

Lite vardagslyx...

 Hit är vi strax på väg, till Torekov Hotell . Ska bli så härligt med lite spa, avkoppling, god mat och dryck!!