Monday, July 18, 2011

Starbucks


Sista kaffebesöket förlades till Starbucks på Dublin flygplats. Med en god lemonmuffin. Vägen till flygplatsen blev lite krokig eftersom vi var tvungna att leta reda på en mack att fylla upp bilen på. 100 mil hade vi åkt på 3 dagar :-)

Mot Dublin Airport


Nu lämnar vi fina Bridge House Hotel för att bege oss hemåt. Irland har varit ett trevligt land. Men ett måste är att hyra bil så man får se landsbygden. Kostnadsläget är ungefär som hemma, maten är samma men hotellen är aningen billigare. Framförallt finns det hur många B&B som helst. I minsta lilla by finns flertalet och även ute i ingenstans. De ligger från 25 € och uppåt men vet inte om det är per person eller rum. Däremot ser nästan alla nybyggda ut och jättefina. Hemma väntar nu ett nystädat hus och varm mat på bordet när vi kommer hem ikväll, tack Felix ;-)

Tullamore

Vi hade inte bokat boende för natten men vi körde mot Tullamore som verkade vara en lite större stad. Vid första hotellet fick vi napp, the Bridge Hotel. Det var ett fräscht ganska stort hotell, 4 stjärnor... Bra att de hade extraerbjudande... Efter mat och fotboll i baren är det nu dags att knyta sig eftersom vi måste iväg till flygplatsen ganska tidigt.

Sunday, July 17, 2011

Clifden


Efter att ha packat ut från guesthouset åkte vi småvägar norrut mot Clifden. Efter lite vilsekörning kom vi fram och åt en god höstig tomatsoppa till lunch. Sedan tog vi skyroad för att titta på vacker utsikt och fota lite i blåsten. När vi skulle titta på de vilda connemarahästarna visade det sig att de inte finns vilda längre...

Saturday, July 16, 2011

Pubar, pubar, pubar


Vi har funderat lite hur det går ihop sig: i Kinvara bor det ca 1100, i själva byn knappt 600. Hur kan det då komma sig att det finns minst 10 barer?? Det skulle motsvara ca 90 pubar i centralorten Ulricehamn... Men visst vore det trevligt med några pubar på Fredriksberg, några i Borgmästarhagen och Gunnarshill. Sedan självklart några i Villastan, Fridkulla och centrum. Sen vill vi gärna ha en i Vist by också. Men var ska vi göra åt resten då?? Sanningen är väl att vi umgås med vänner på olika sätt, i en stor del av Europa träffas man nog inte så ofta hemma hos varandra utan på kvarterskrogen. Sen är frågan vilket som är trevligast...

Cliffs of Moher


Vilket fräckt ställe! Och mycket blåsigt... Det var riktigt svårt att gå rakt, Per fick ta av sig glasögonen... Men nu har jag fotat klippformationerna :-) Gott nu med en värmande kopp latte!

Lahinch


Nu lämnar vi surfarnas paradis. Blåser mycket, 14 grader och lätt regn emellanåt :-P Jättemysig by med små fina affärer och många ställen att äta på. Vägen hit gick på mycket smala vägar, kurvigt, dålig sikt pga växtlighet, upp och ner. Hastighetsgränsen var 100 km/timmen!! Mycket fina och ganska nybyggda hus utslängda lite här och där...

Friday, July 15, 2011

Kinvara


Efter en hel del köer på vägen har vi checkat in på Kinvara Guesthouse. Vi hade egentligen tänkt att bo i Galway men det fanns inget bra boende där och då chansade vi på detta. Bra val! För vi stannade till i Galway och åt lunch. Det var en stor och opersonlig stad till skillnad mot Kinvara. Den åker man igenom på några minuter men det finns ett antal pubar och restauranger :-)Dessutom är det inte många meter till vattnet. Vi har faktiskt havsutsikt när man gör om takfönstret till en 'balkong'... Rummet är enkelt men både det och badrummet är mycket fräscha :-)

Volkswagen golf


Har hämtat en fin golf och har nu stannat till i Kilbeggan. Färden har gått bra men jag är glad att jag slipper köra...

Temple Bar Hotel


Här på Fleet Street har vi nu bott två nätter. Hotellet är hyfsat, badrummen lite slitna. Men läget är perfekt mitt i Temple Bar district, ett område fullt med mysiga irländska (vad annars?) barer. Mycket folk som rör sig ute på kvällarna. Dessutom är det gångavstånd till allt. Dublin känns inte som en jättestor stad, det är inte många hus som har fler än fyra våningar. Efter en och en halv dag känns det som vi är färdiga med Dublin. Det ska finnas en del att se men det är mest kyrkor och andra äldre byggnader. Dublin är inte som London, Paris, Rom eller NYC där man kan gå omkring i många dagar och ändå inte sett allt man vill se. Men trevliga pubar och barer har vi besökt och både Guinness och Jameson's var klart värda ett besök! Nu blir det kul att åka ut på landsbygden :-)

PS. Efter att ha åkt taxi till flygplatsen för att hämta vår hyrbil fick vi reda på varför det inte finns några höga hus... Det är förbjudet att bygga så att man tar sol från någon annan!!

Hard Rock Café Dublin


Gick till grannrestaurangen 20 m bort. Golden Margaritha smakade fint men hamburgarna är klart överskattade... Inte ska en welldone-burgare vara torr och svart i kanterna...? Då är de godare ( och billigare) på Burger King ;-) Tur vi inte gick så långt, när vi kom ut stod regnet som spön i backen...

Thursday, July 14, 2011

Jameson's Distillery


Efter rundvandringen var det dags för att smaka. Jag som inte gillar whiskey blev glatt överraskad när man kunde välja olika blandningar :-) Det blev en med tranbärsjuice, riktigt gott! Pers med ginger ale var också god...

Torsdag

Har just ätit frukost. Den var ok men inte överdådig precis... Lite varma saker fanns det men det äter ju inte jag...

Vi lämnar Dublin i morgon förmiddag för att ta hyrbilen västerut. I morse bokade vi två hotellnätter i Kinvarra i Galway :-)

Dagens aktiviteter består ännu så länge av endast en, ta bussen till Old Jameson's Distillery...

Kväll i Dublin

.
Efter att ha tagit 2-3 timmars powernap (sov faktiskt bara 4 timmar i natt) gav vi oss ut i Temple Bar District, som vi bor mitt i. Först middag men inget irländskt för mig, pasta med spenat och ricotta. Sen slank vi in på två pubar med bra tryck, åtminstone den första... Vilka fina ställen, men kanske inte i dagsljus... Det kommer fler bilder på dem :-)


Wednesday, July 13, 2011

Guinness





Vi tog bussen till Guinnessbryggeriet. Hyfsat stort... Och ölen går faktiskt ner. Ja inte hela förstås...

Breakfast


Till slut fick vi frukost. Sov på planet när de sålde smörgåsar men väl inne i Dublin när vi lämnat in väskorna på hotellet hittade vi ett ställe. Scrambled egg på toast satt fint!

Köpenhamn


Hoppas på liiite bättre väder i Dublin...

På väg :-)


Klockan är 7 min över 5 och vi är i Tolkabro. Sönerna sov gott när vi åkte! 10 grader ute, inte mycket! Men det verkar inte bli varmare i Dublin. Regnjackan är nerpackad.

Sunday, July 10, 2011

Den som söker...


...skola finna... Tillsammans med passet hittade jag en favoritkofta, bägge låg i handväskan jag hade på planet från NYC...

Dublin nästa...

Då är det snart dags att få se en ny stad och ett nytt land, på onsdag går färden mot Dublin, ska bli så kul! Vi kommer att bo två nätter på Temple Bar mitt i centrum, sedan tänker vi hyra bil och åka västerut.
Nu har jag bara ett liiitet problem, Pers pass låg där det skulle men mitt... får jag leta efter :-P