Monday, April 25, 2011

Semestern slut



Sitter återigen på flygplatsen i Helsingfors. Förrgår kväll var tänkt att avslutas i skybaren på Marriot hotell på Times Square men det var kö upp så då struntade vi i det. Gårdagen tillbringades med en lång och god frukost som alla dagar. Efter packning och utcheckning fikade vi i Central park. Airshuffeln skulle hämta oss 15.00, 20 minuter försent kom han och när vi påpekade att vi hade bråttom sa han 'if you are going with me you have to be patience' Det lät ju lovande men vi hann :-D. New York var en fantastisk stad att besöka och vi kommer att åka dit fler gånger!

Sunday, April 24, 2011

Paus


Efter ännu en dag med lite shopping träffades vi alla i chinatown för sen lunch. Det var mycket gott! Därefter gick vi vidare för en cosmopolitanpaus :-)

Saturday, April 23, 2011

Empire state building



Efter den goda maten tog vi en taxi till Empire state building. Den här gången ringlade sig kön inte utanför... Men när vi kom till kassan var det ändå en timmas kö för att ta sig uppåt så vi köpte expressbiljetter för dubbla priset. Det var det värt när vi fick gå förbi hela kön :-). Väl uppe var utsikten enorm! Den ljusa pricken i mitten är Chrysler building.

Smith & Wollenski



Långfredagsmiddagen gick av stapeln på denna goda restaurang. Det var ett steakhouse med en otroligt bra service och jättefin kvalitet på maten. Eftersom jag inte äter rosa eller rött kött fick jag en fin filé Mignon, well done, med gorgonzola på. Gott gott!!
 www.smithandwollensky.com/

Brooklyn Bridge



Efter en bra dag med lite mer shopping och en god lunch i SoHo tog vi en taxi till Brooklyn bridge brofäste där vi promenerade halvvägs ut för att kunna ta lite snygga kort på Manhattans skyline. Nu blir det till att vila fötterna innan middagen.

Friday, April 22, 2011

The Warwick



Eftersom jag vaknade redan kl 5 gick jag upp och duschade en stund efter. Sen tog jag med kameran och gick ut. Hotellet ligger jättebra till, mellan 5 och 6 avenyn på 54 gatan. Till Central Park tar det 5 minuter att gå och till Times Square liiite mer. Man får känslan av att det är ett ganska litet hotell men det är ändå 33 våningar med ca 27 rum på varje plan. Rummen är toppen, snygga och fräscha med en bra garderob och en skön säng. Fler bilder kommer... Här kan jag tänka mig att bo fler gånger! www.warwickhotels.com



Middagen igår kväll åt vi på en italiensk restaurang som låg en gata bort, Bistro Milano. Jag åt pasta med en mycket god tomatsås till. Gott rödvin smakade fint till detta! 

Fotvila

Vilar just nu fötterna inför kvällens restaurangbesök, F & M har bokat så det blir en överraskning :-)
Tyvärr har det inte blivit så mycket shopping som jag önskat, ett par nya svarta converse eftersom de gamla är fula och lite blandat smått och gott på Sephora som mascaror, läppstift och kajalpennor. Dessutom har jag köpt en handväska. Bättre tur i morgon...

Thursday, April 21, 2011

SoHo

  1.  
Äntligen lunchdags :-)Efter att ha gått en hel del slank vi in på en bar, Lucky Strike... Sen orkar vi shoppa lite till ;-)

Empire State Building



Tanken var att vi skulle upp till toppen men när vi såg kön kände vi att det var läge att avvakta... Så nu står jag med Ulle och Mika och väntar på de andra som blev avsläppta någon annanstans av taxin. Starbucks nästa :-)

Morgonpromenad



Det tog inte många minuter att gå till Central Park, den får vi göra ordentligt en annan dag. Nu är det frukost :-)

Tidig morgon

När vi hade checkat in på hotellet igår gick vi bara upp med väskorna och sedan ut för att äta. Vi gick till Times Square där vi hittade Ulles favvorestaurang, Fridays. De hade goda burgare och maten kom snabbt, perfekt för oss som var lite trötta. När sedan Per, Fredrik och Mika stannade till på en irländsk pub gick vi andra tillbaka till hotellet. 21.30 somnade jag gott vilket resulterade i att 3.30 vaknade jag och var ganska pigg...

NYC

 
Äntligen landat :-) Den här fina magnolia växte utmed vägen till hotellet. Dem gullige taxichauffören har visat bilder på några av hans 8 barn och på ett barnbarn. Det kommer bli en tidig kväll, checka in, ut och äta och sen blir det några timmars sömn innan den stora shoppingdagen!!

Wednesday, April 6, 2011

Längtar...


Nu var det ett tag sen jag skrev något här, vintern har varit full med jobb så resor har inte hunnits med. Men nu är det dags!! Om två veckor sitter vi nog på en trevlig restaurang med de fyra vännerna i NYC :-)YIPPIE!
Känns att det närmar sig nu, för en liten stund sedan skickades biljetterna från Finnair ut på mail för att kunna boka platser :-)))