Saturday, July 31, 2010

Stockholms skärgård


På svensk mark igen :-). Vi såg var vi ska ha sommarhus när vi blir äldre med vår segelbåt liggandes nedanför... Fanns många fina ställen att välja på utmed farleden :-).

Nästa resa går till Alcudia, Mallorca med tre vänner i september B-).

Friday, July 30, 2010

Då sitter vi på akterdäck och njuter av solen,kaffe och öl. Helsingfors är vi klara med! Det var en mycket mindre stad än vad jag hade trott... Dessutom hörde man finska överallt ;-).
Vi gick esplanaden upp och ner... Per shoppade en skjorta, det var det hela. Men domkyrkan var fin.
Båten lägger ut om två timmar,tills dess fortsätter vi att njuta ute på däck :-D

Helsingfors Domkyrka


Vackert!

Ben & Jerry's


Liten glasspaus. Lägg märke till den skarpa skuggan... Tyder på soool :-)

Thursday, July 29, 2010

Vinnare?


Per försöker spela ihop pengar till maten...

Grått grått grått


Nu lämnar vi ett grått och vått Stockholm...

Gabriella


Vi hann med! Fast vi lämnade Ulricehamn i god tid var det stressigt på slutet. Lunchen på Mc tog lång tid och när vi kom till Södertälje tog det stopp... GPSen hittade en alternativ väg (tack den som uppfann den). Så nu sitter vi i vår fina hytt utan fönster, för det fanns inga kvar :-).

Mot Helsingfors =)

Lite hastigt och lustigt bokade vi en Finlandskryssning för några dagar sedan. Per tyckte att vi skulle vara lite spontana, åka upp och bara hoppa på en färja... Han tänkte nog inte på att hytterna kan ta slut ;-)


Så jag bokade, tog den billigaste hytten som fanns kvar (den var inte billig) så 16.45 avgår Gabriella från Stadsgårdshamnen. Vi har faktiskt lyckats undvika Finland innan men snart har vi ett land till vi kan pricka av. Dessutom verkar det regna i Ulricehamn hela dagen i morgon medan det i Helsingfors kommer vara sol och drygt 20 grader. Det var ett bra val vi gjorde!

Saturday, July 3, 2010

Torsdagen den 1 juli

Eftersom vi inte behövde åka till flygplatsen förrän vid 16-tiden strövade vi runt lite i närområdet först. Sen tog vi metron norr (?) ut mot det nyare området La Défanse som även kallas Lilla Manhattan pga av byggnaderna.
Grande Arche de la Defense
  

Thursday, July 1, 2010

Golden Tulip - Royal Garden Champs-Elysées

Här bodde vi jättebra. Hotellet låg bara ett par hundra meter från Triumfbågen. Vi stötte faktiskt på en Anna Anka-kopia. Fast från Ryssland typ...men hon hade ett par dyra plyschbyxor, solglasögon på sig under frukosten, för smal och hon hade definitivt med sig sin assistent... Den riktiga Anna Anka hade inte bott på vårt hotel! 

Sista morgonen

 Tour de Montparnasse

Sista morgonen, snart dags att gå ner och äta frukost. Dagen kommer tillbringas i närheten av hotellet, shopping, öl, lunch?? Igår kväll åkte vi till Montparnasse som ligger söder om Quartier Latin. Restaurangerna var koncentrerade till ett ganska litet område men maten var hyfsad. Hur är franska mat egentligen?? Vet ej... Det vi har ätit har varit ganska smaklöst. Förutom racletten då. Men å andra sidan har vi inte varit på några gourmetställen utan njutit på uteserveringar av de varma kvällarna.

De mysigaste områdena är utan tvekan Mont Martre och Quartier Latin. Man kan blunda när man går förbi de turistiska souvenirbutikerna...

Vi åkte till Mont Martre igår efter Triumfbågen för att leta reda på Paris sista vingård... lät trevligt. Frågade på creperiet där vi lunchade, jodå, man skulle gå neråt och svänga till höger och in på något Mont Martre-museum... vi traskade dit och gick in och frågade efter en "wineyard" (tror det heter så). Tanten pekade ut och förklarade vägen och vi fortsatte. När vi såg vinplantorna och sedan en ingång gick vi dit. På en skylt stod det : Ingång genom muséet. Vi struntade i vingården...

Ett litet tips, åk inte till Paris med barnvagn om ni har tänkt att åka tunnelbana. Inte annars heller faktiskt. De vet knappt vad rulltrappor eller hissar är...