Wednesday, June 30, 2010

L'arc de Triomphe

 
Efter 270 trappsteg har vi denna makalösa utsikt över Avenue des Champs Elysees. Behöver nu leta upp ett ställe där vi kan svalka våra strupar, det är säkert 30 grader B-)

L'arc de Triomphe

 
Efter 270 trappsteg har vi denna makalösa utsikt över Avenue des Champs Elysees. Behöver nu leta upp ett ställe där vi kan svalka våra strupar, det är säkert 30 grader B-)

L'Arc de Triomphe



Triumfbågen



 
Den okände soldatens grav

Decathlon


Första stoppet blev på Ulles favoritaffär, Decathlon. Det var en STOR sportaffär. Per blev lycklig ägare till två par nya strumpor:-)

Notre Dame

 
Tidigare idag: Efter en timmes promenad var vi äntligen framme på Ile de Citie. Tyvärr var kön in Notre Dame för lång att ställa sig i ... Men det var en otroligt vacker byggnad utifråni. :-)

Raclette i Quartier Latin

 
Efter att ha vilat fötterna på hotellet tog vi metron till Quartier Latin på andra sidan Seine. Mysigt område, massor av folk. Vi tog först ett glas rose och en öl på ett ställe innan vi hittade en liten restaurang där de serverade raclette med olika charkuterier till. En flaska bordauxvin och allt var toppen:-).

Tuesday, June 29, 2010

Glasspaus

 
Stannade till på väg mot Notre Dame för lite förfriskningar. Priserna är som hittade, en café au lait 4,40 euro och en banana split 9,50 euro. Men gott var det!

Monday, June 28, 2010

Montmartre


Mmm...

Sacre Coeur

 
Kvällen tillbringas i Montmartre.

Millenium

 
Sådana här affischer sitter det i vartannat gathörn :-D

Musee du Louvre

 
Idag har vi gått och gått och gått. Vi gick ner till le Louvre där vi såg Venus de Milo och självklart Mona Lisa :-). Sen var det lunchdags, goda omeletter blev det. Vi hann sitta en stund vid Seine där det var tre personer inom 10 minuter som försökte lura oss med en guldring de 'hittade' framför oss. Men vi fattade inte hur de tänkte... Nu vilar vi fötterna på hotellet innan vi ska ge oss ut igen.

Sunday, June 27, 2010

Mat

 
Äntligen har vi fått lite mat i oss :-). Det är riktigt varmt, säkert nästan 30. Det är ett rökande folk fransmännen, vi är omringade av dem :p

Landvetter

 
Här börjar semestern:-)