Sunday, March 28, 2010

Semesterläsning


Så härligt att hinna med lite läsning... Den här rekommenderas! Nu har jag fortsatt med Nora Roberts senaste: DÖDLIGT VILLOSPÅR.

Åre torg


Den söta bergbanan som går mellan torget och Fjällgården.

Årevägen


I den här LILLA stugan bodde vi i. Mitt emot coop och systembolaget... praktiskt... 5 minuter med skidbussen till vm8:an.

Sj sj gamle vän...


Då är vi installerade i vår kuppe :-) om en minut drar vi hemåt...

Broken


Väskorna är inlämnade på stationen och vi har precis beställt in mat, chiliburgare för mig :-)

VM8


Efter lite fika på olympia lämnade jag in skidorna på head testcenter och tog ägget ner. De andra tog en tur upp till skutan. Istället för att vänta på skidbussen där började jag gå mot kabinbanan, i pjäxor. Hade dock missbedömt vägen en aning... Hittade en väg som gick uppför men den tog slut... Tur jag hade stavar när jag fick klättra uppför en brant slänt där jag sjönk ner i snön till låren...men jag hann:-). Nu sitter jag på bussen väldigt svettig...

Saturday, March 27, 2010

Nattgäst :@


Det var ju ok att barnen sov i vår säng när de var små men när de är 195 cm långa är det INTE ok! Vi har iaf fått mat i oss... Går man ut efter 21 för att man ska se klart en film och det inte går att boka bord kan man inte räkna med att få mat alltför tidigt. Vi fick till slut bord på werséns. Beställde en majskyckling som var hyfsad...maten kom in 22.30. Nu ska vi flytta fram klockan en timme, läggdags med andra ord...

I väntan på mat...

Här sitter jag då med ett glas rödvin och väntar på att filmen ska ta slut som de andra tittar på... Det blev ingen jättelång skiddag med tanke på vädret som var blåsigt och snöigt. Men backarna var ändå bra. Felix och Erik åkte tillbaka till stugan efter våfflorna medan jag och Per tog oss varsin öl på Fjällgården =)
Sen tänkte vi ta skidbussen tillbaka och när den kom in vid kabinbanan lastade vi på skidorna och klev på... Där satt vi en stund tills Per sa, att tänk om den är på väg till Duved. Han gick fram och frågade som tur var... vår kom en stund senare. Vi har skidbusstoppet precis utanför stugan. Har gått någon dag och det funkar... men skidbuss funkar bättre! Nu ska vi snart ut och äta, gick inte att boka bord dít vi ville men det löser sig nog.

Våffeldags

 
Snöigt idag. Som en i liften sa, snön var som kaststjärnor...tur vi satt i ett ägg när liften stod still och inte i stolliften... Vi tog oss bort till björnen, där sjönk medellängden en hel del. Men våfflorna på café idet smakade fint. Hemmagjord hjortronsylt:-).

Friday, March 26, 2010

After ski

 
Riktigt bra after ski på fjällgården :-D

Sol sol

 
Helt ok att stå i liftkö i sånt här väder B-)

Skidbyte

 
Felix byter skidor vid head testcenter.

Dimmigt

 
När vi tog skidbussen i morse var vädret riktigt grått. Aldrig att jag åker ändå upp på skutan sa jag. Men när vi tog första liften upp genom dimman och det var alldeles blå himmel där fortsatte vi upp. Ljuvligt:-)

Thursday, March 25, 2010

Grappa

Precis hemkomna från grappa, åt en riktigt god stenugnsbakad pizza med ett glas gott rött till.

Fjällgården


Vi fick gå in på fjällgården och ta en öl så jag skulle bli mjukare i knäna;-)

DSC00054.JPG


Skutan


Efter vi varit på head och lånat skidor tog vi kabinbanan upp till toppen. Där var det dimmigt...

Frukost

 
Fantastiska sängar det finns! Vaknade varje gång jag skulle vända mig...men man vaggas till sömns lika fort igen. Hade tänkt äta frukost i åre...men tåget är 2,5 timmar försenat så det fick bli sj-frukost. Kahls kaffe serverades :-). Kl 10 är vi förhoppnings framme.

Wednesday, March 24, 2010

Nässjö


På stationen i nässjö i väntan på nattåget...tur vi hann till falköping...vi skulle hämta felix kompis erik vid 17.20. Kl 17 frågade jag per om han packat ner sina saker: -nej nej... Men vi hann:-)

Thursday, March 18, 2010

Snart Åre:-)

                                         
Då är tågbiljetterna hämtade, nästa onsdag drar vi...