Monday, October 22, 2007

Beijing


Så har vi precis checkat ut från hotellet och sitter i taxin på väg till flygplatsen. Vi har haft det jättebra och sett massor. Om inte Ulle, Mika, Petter och Måns hade bott här hade inte vi rest hit (just nu iaf) så vi är glada att vi passade på. De var perfekta värdar, tog ut oss på mycket och vi fick en hel del bra tips. Det är inget helt lätt land att resa i pga att det är så få som kan engelska, men genom att peka sig fram funkar det. Annars är kineserna ett vänligt folk, man behöver inte vara rädd för ficktjuvar eller för att bli utsatt för ngt våldsbrott. Det negativa med dem är alla harklingar och att de spottar i tid och otid!

Sunday, October 21, 2007

Beijing


Klockan 7 en söndagsmorgon är det fullt med folk på gatorna. Det var säkert bara 10 grader och solen hade precis börjat gå upp. Vi promenerade till en park och där var det massa människor som gymnastiserade. Både ensamma och i grupp.

Saturday, October 20, 2007

Beijing


Per har beställt två kostymer på Silk market. Dom beställdes i torsdags, prövades idag och ska hämtas imorgon.

Beijing


Här har vi den välkända bilden av Tiananmen med Mao i mitten. Detta är porten in till Förbjudna staden. Innan vi kom dit gick vi över Himmelska Fridens torg. I den Förbjudna staden fanns det mängder av fina byggnader men alla var ganska lika varandra.

Friday, October 19, 2007

Mutianyu


Äntligen har vi varit uppe på the Great Wall, 9 mil norr om Beijing låg Mutianyu. Vi hyrde en bil och mr John som körde oss i sin jeep i ett jättevackert och bergigt landskap. Helt olikt de platta storstäderna vi sett innan. Mina ben är alldeles skakiga efter alla tusentals trappsteg vi gått i.

Beijing


Dagens första stopp blev vid nya sommarpalatset. Vi gick upp till Buddhas tempel som var ett av väldigt många byggnader.

Thursday, October 18, 2007

Beijing


Efter att flugit 100 mil norr ut har vi kommit till ett lite kallare Beijing. Bara 12 grader. Vi tar nu igen oss med lite kaffe på hotellet efter en tur på Silk market. Imorgon blir det muren med mr John...

Wednesday, October 17, 2007

Shanghai


Vi är uppe i Jinmao tower, världens 4:e högsta byggnad, 420 m. Tyvärr är det ganska smoggigt så vi ser inte så långt. Tv-tornet, Pearl-tower, står i förgrunden och är 468 m. Det är världens 3:e högsta tv-torn.

Tuesday, October 16, 2007

Shanghai


Inne i trädgården YU GARDEN. Väldigt tjusigt och väldigt mycket turister.

Sozhou


Nu är det dags att lämna familjen Haglund för två dagar i Shanghai. Ulle och Måns ska följa med för att göra lite sightseeing idag. Här står dom framför sitt hus.

Monday, October 15, 2007

Sozhou


Det var både högljutt och skumpigt att åka med detta fordonet men vi kom dit vi skulle:-)

Sunday, October 14, 2007

Saturday, October 13, 2007

Weitang


Jag shoppade ordentligt på pärlmarknaden. Här provar Ulle ett fint brunt halsband.

Friday, October 12, 2007

Sozhou


Igår fick vi fotmassage och idag var det dags för manikyr och pedikyr. Här blir mina tånaglar prydda med vackra blommor. Per hoppade över målningen.

Thursday, October 11, 2007

Sunday, September 30, 2007

Den 9 oktober startar vår resa till Kina. Vi kommer att landa i Shanghai för att därefter åka till familjen Haglund i Suzhou som ligger ca en timmes bilväg från flygplatsen.